Elektrofläkt i Katrineholm säljer elmotorer samt frekvensomformare.

3-fasmotorer är en av våra vanligaste produkter. Dessa finns i många utföranden; allt från mindre helkapslade standardmotorer i aluminium till stora gjutjärnsmotorer anpassade för explosionsfarliga miljöer.
Busckmotorer som motorer från Brook Crompton finns i lager i Kållered. Med ett stort urval av elmotorer kan vi erbjuda rätt motor till rätt applikation.

Busck motorer kan fås i olika verkningsgrad IE2, IE3 samt IE från byggstorlek 160.

För att en elmotor skall vara självstartande krävs ett roterande fält i motorn. I en 3-fasmotor åstadkommes detta genom fasförskjutningen i de tre faserna. I en 1-fasmotor krävs en extra lindning som matas med en spänning fasförskjuten i förhållande till spänningen över huvudlindningen. Denna fasförskjutning kan åstadkommas på olika sätt. 1-fasmotorerna brukar indelas efter sättet att alstra denna fasförskjutning.

Danfoss VLT Drives är världsledande inom dedikerade frekvensomriktare, hjärtat av Danfoss verksamhet. Danfoss breda produktutbud gör att det går att anpassa sig efter alla slags motortekniker. Vår expertis i kombination med vår förståelse för din verksamhet gör att vi kan leverera tillförlitliga och användarvänliga produkter och tjänster som passar just dina tillämpningskrav.